Kattpensionat Sagatun

Våra hälsokrav

Våra hälsokrav

Vi lägger stor vikt på att kombinera en trivsam miljö med bästa möjliga hygien, och har byggt upp kattpensionatet efter det. För att kunna hålla denna standard, så måste dessa regler följas.

*Att din katt är vaccinerad mot kattpest och kattsnuva: Intyget från veterinär ska vara högst ett år gammalt och tas med vid inlämning av katten. Maximalt skydd mot kattsnuva och kattpest får katten 15 dagar efter vaccinationen.

*Katten får förstås inte ha någon smittsam sjukdom eller ohyra: Har du utekatt och vet att den har mask eller öronskabb, avmaska då katten och behandla mot öronskabb, så undviker vi smittospridning.

*Hankatter över ett år skall vara kastrerade: Är din hankatt i avel, så har vi ett rum med större ventilationskapacitet, meddela detta när du bokar.

Vi vill
Att din katt är försäkrad – då veterinärvård kan bli kostsam. Varför bör din katt vara försäkrad? Om katten skulle bli sjuk under vistelsen, har vi lättare möjlighet att ombesörja att din katt kommer till en veterinär för vård. Vi tar inte ekonomiskt ansvar om katten blir sjuk.